Q&A Richard Duijnstee

richard

Richard Duijnstee begon zijn carrière als tekenfilmmaker en illustrator, maar ging al snel ook als grafisch vormgever aan de slag. Sinds de lancering van Okimono is hij bij het merk betrokken en inmiddels heeft hij al 22 T-shirts op zijn naam staan. Wij spraken met Richard over inspiratie opdoen tijdens het recyclen, zijn grafische handschrift en emigreren naar Canada.

okimono2

Cowboy T-shirt van Okimono ontworpen door Richard Duijnstee

Wat is het verhaal achter jouw Okimono ontwerpen Cowboy en Recycle Love?
“De cowboy was het eerste ontwerp dat ik voor Okimono maakte. We zaten in de opstartfase en iedereen had er zin in. Het voelde als een stel kleine jongens met een mooi plan: we gaan T-shirts maken! Op jonge leeftijd willen alle jongens agent, brandweerman, astronaut of – het beste beroep van allemaal – cowboy worden. Eerlijk is eerlijk: grote jongens willen stiekem ook nog gewoon cowboy worden of er in ieder geval één op een T-shirt hebben.”

okimono

Recycle Love T-shirt van Okimono ontworpen door Richard Duijnstee

“Het idee voor Recycle Love kwam toen ik met mijn dochter afval aan het scheiden was en we het recycle symbool zagen. Afval wordt verwerkt tot iets nieuws: nieuwe verpakkingen, kranten of producten. Een hart kan ook steeds opnieuw liefde geven.”

thecoffeevw

Website en logo voor The Coffe VW ontworpendoor Richard Duijnstee

Hoe zou je jouw grafische handschrift omschrijven?
“Ik houd van helderheid en duidelijkheid in mijn designs. Al mijn T-shirt ontwerpen zijn eerst met de hand getekend, zodat je er mijn handwerk in ziet. Verder heeft mijn werk altijd een positieve uitstraling. Ik kan er niets aan doen, maar een ‘duistere kant’ komt zelden naar boven.”

richard

Website voor Sorella Spa ontworpen door Richard Duijnstee

In 2008 ben je met je gezin naar Canada verhuisd. Wat bevalt je zo goed aan het land?
“Mijn vrouw en ik droomden ervan om eens in een ander land te wonen en hebben de daad bij het woord gevoegd. We dachten meteen aan Canada: een prachtig uitgetrekt land met veel natuur, vriendelijke en relaxte mensen en een taal die wij spreken. De bossen en meren zijn altijd om de hoek, ook als je in een grote stad bent. De winters zijn echte winters met sneeuw en kou. ’s Zomers is het hier goed kamperen in de prachtige natuurgebieden. En Canadezen zijn echt heel aardig; ze zijn altijd bereid je te helpen of in voor een praatje.”

illustratie

Illustratie van Richard Duijnstee voor Kids for Animals Magazine

Op je website beschrijf je je lievelingseten, waar opvallend veel Nederlandse gerechten en snacks tussen staan. Wat mis je nog meer aan Nederland en wat vooral niet?
“Hier op de markt kun je gelukkig heerlijke Gouda-kaas kopen. In een van de supermarkten is zelfs een klein schap ingericht met Hollandse producten als hageslag, ontbijtkoek en Wilhelmina-pepermunt. Wat we wel soms missen is de snackbar om de hoek  met kroketten, frikandellen en kaassouflées. En de lente. De zomer, herfst en winter hier zijn prachtig, maar de lente begint laat en duurt zo ongeveer twee dagen. Met Pasen valt hier vaak nog sneeuw. In mei warmt het op en zijn BOEM! vanuit het niets de bomen groen.

De drukte in Nederland missen we niet. Wij wonen in de provincie New Brunswick, die groter is dan Nederland en slechts 750.000 inwoners heeft. Omdat in Nederland de mensen zo dicht op elkaar zitten, is het lontje bij velen vaak kort en dat leidt dan weer makkelijk tot onbeschoft gedrag. Als je hier als voetganger ook maar één voet op straat zet, stoppen auto’s meteen om je over te laten steken. Dat moet je in het drukke Nederlandse verkeer niet proberen…”

Meer weten over Richard Duijnstee? Klik hier voor zijn website.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s