Q&A Gerrit Weeren

Gerrit Weeren is een echte T-shirtman, maar hij was het zat om als een wandelende reclamzuil met een merknaam op zijn borst door het leven te moeten gaan. Daarom besloot hij zijn eigen merk op te zetten: Okimono. Niet alleen draait het bij Okimono puur om de prints van talentvolle grafisch ontwerpers, ook zijn alle shirts fair trade en duurzaam geproduceerd. Normaal gesproken stelt Gerrit de vragen, maar dit keer voelen wij hem aan de tand!

gerrit1
Gerrit Weeren en zoon voor de Zo vader, Zo zoon campagne

Hoe ben je op het idee gekomen voor Okimono?
“Volgens mij zijn er twee soorten mannen. Mannen die de overstap maken naar het overhemd en mannen die blijven hangen bij het T-shirt. Ik ben zelf een goed voorbeeld van die laatste categorie, al is mijn smaak door de jaren heen wel veranderd. Vroeger vond ik het geen probleem om een merk groot op mijn borst mee te dragen als een wandelende reclamezuil. Nu kies ik liever voor shirtje met een grafisch verantwoorde print of iets met een meer ‘intelligente’ knipoog.

Omdat die best moeilijk te vinden zijn, ben ik contact gaan zoeken met grafisch ontwerpers, illustratoren en kunstenaars. Mensen zonder fashion achtergrond, maar die uitermate geschikt zijn om prints met inhoud te maken waar wij onbewust naar op zoek waren. Je ziet aan de Okimono prints dat het niet zomaar ontwerpen zijn, maar kleine kunstwerkjes waar met veel liefde en toewijding aan gewerkt is.”

okimono2
Okimono campagnebeeld

Alle ontwerpen zijn gemaakt van katoen dat GOTS gecertificeerd is. Ook hanteert Okimono een zero tolerance beleid op het gebied van werkomstandigheden. Waarom heb je daar voor gekozen?
“Ik heb zelf twee jonge kinderen, daar hoort een bepaalde verantwoordelijkheid bij.”

okimono3
Alle Okimono ontwerpen zijn goedgekeurd door de Global Organic Textile Standard

De Okimono shirts worden naast door jou ook ontworpen door bekende en opkomende grafische ontwerpers. Waarom kies je ervoor om veel samen te werken?
“Samenwerken is sowieso erg leuk. De diversiteit in ontwerpen vind ik zelf een zeer sterk punt van Okimono. En die komt natuurlijk grotendeels voort uit de verscheidenheid aan ontwerpers. We geven graag nieuwe ontwerpers een kans, maar zouden bijvoorbeeld ook graag een podium zijn voor bestaand design. En op dit moment werken we samen met Theo Janssen aan een T-shirt. Onverwacht, maar erg leuk om te doen.”

okimono5Gerrit Weeren achter de tekentafel met voetballer Theo Jassen

Je hebt onlangs de Zo vader, zo zoon lijn gelanceerd. Zitten er nog meer productuitbreidingen in de pijplijn?
“In mei lanceren we officieel een samenwerkingsverband met HipHopGoldenAge, een grote wereldwijde online community van/voor old school HipHop fanaten, waar wij de T-shirts voor gaan doen. Erg leuk om terug in de tijd te gaan en toffe muziek natuurlijk.”

okimono2
Pocket Bird ontwerp door BL-ij voor Okimono

Wat zijn jouw ambities en dromen met Okimono?
“Ik denk dat we bij Okimono verantwoordelijk willen zijn voor jouw favoriete T-shirt. We willen onze klanten, maar ook onszelf, steeds weer blijven verbazen met nieuwe ontwerpen en ideeën. En langzaam uitgroeien tot een merk, dat in Nederland, maar ook daarbuiten, synoniem staat voor grafische vormgeving in de mode. En dan willen we best een keer een sneaker of een winkel voor Nike ontwerpen ;-). Maar de komende jaren zullen vooral in het teken staan van het opbouwen van het bedrijf en het zoeken naar het juiste business model.”

okimono6
De Okimono winkel in het Modekwartier in Arnhem

Tot slot: wie hoop je ooit in een Okimono shirt te zien?
“Jou ;-)!”

Meer weten over Okimono? Kijk dan op www.okimono.nl.
Okimono
Sonsbeeksingel 117
6822 BK Arnhem

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: