Q&A Bibi de Lang

bibi de lang
Bibi aan het werk in haar atelier in Arnhem

Blij worden van haar werk en dat delen met anderen, zo zag de droombaan van Bibi de Lang eruit. Maar vaak kreeg ze als grafisch ontwerper te serieuze opdrachten die niet bij haar paste, terwijl ze juist vrolijke en leuke dingen wilde maken. Uit de behoefte om te creëren wat ze niet voor een opdrachtgever kon maken, richtte Bibi in 2005 BL-ij op: een ontwerpstudio en winkel ineen in hartje Arnhem.

bl-ij2
BL-ij winkel in Arnhem

De naam BL-ij bestaat uit je initialen en de ij is toegevoegd, omdat je blij wil worden van je werk. Wat maakt jou precies blij?
“Een idee krijgen, het meteen gaan uitwerken en onderzoeken hoe ik het ga maken. Ik vind het heerlijk om met niemand te hoeven overleggen en alleen verantwoording af te leggen aan mezelf. Natuurlijk is dat ook weleens lastig, want een klankbord zou soms wel fijn zijn. Gelukkig heb ik in mijn omgeving mensen die ik om advies kan vragen.”

notebook
Notebook ‘Thoughts’ van BL-ij

Waar haal je inspiratie vandaan voor nieuwe ontwerpen?
“Ik hou erg van steden. Ik doe veel inspiratie op als ik een dagje wandel door een stad. Ik ga graag naar Amsterdam, maar ook Parijs, Londen, Berlijn of Kopenhagen. De cultuur, struinen in de straatjes, lunchen in kleine cafeetjes of een bezoekje aan een museum geven me veel ideeën. Ik ga ook graag naar concerten, zelfs daar raak ik wel eens geïnspireerd voor een product of ontwerp!”

okimono2
Okimono shirt Yellow paper bird ontworpen door BL-ij

Wat zou je anderen adviseren die net als jij in hun werk niet de vrijheid voelen om te kunnen doen en maken wat ze willen?
“Als je die behoeft voelt, begin gewoon! Als je eenmaal de eerste stap hebt gezet, zul je zien dat het je weer op een heel ander pad brengt.”

bl-ij
BL-ij iPhone case

Studio & Shop Bl-ij
Bentinckstraat 55
6811 EE Arnhem, the Netherlands
Tel: +31 (0) 26-351 6292
info@bl-ij.nl
www.bl-ij.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: